lajme

 
 • OFFICIAL DECLARATION

  The latest official report of INSTAT, regarding the religious identity of the population, from the 2011 Census declares that Read More
 • 1

kisha jone

 

Statute of Orthodox Autocephalous Church of Albania

... KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË STATUTI I KISHËS ORTHODHOKSE AUTOQEFALE TË SHQIPËRISË TË PËRGJITHSHME Neni 1 Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, që ka si themelues dhe Krye të saj Zotin dhe Perëndinë tonë Jisu Krisht, është institucion hyjnor si prania dhe shfaqja në vend e Një Kishe të Shenjtë, Katholike dhe Apostolike, e bashkuar në mënyrë të pandashme me PatriarkanënEkumenike, me të gjitha Kishat simotra Autoqefale dhe ruan të paluajtshme burimet e besimit, d.m.th. Shkrimin e Shenjtë dhe Traditën e Shenjtë si dhe Kanonet e Shenjta apostolike e sinodike Titulli i saj zyrtar është «Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë». Neni 2 Anëtarë të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë janë të gjithë të pagëzuarit në Kishën Orthodhokse dhe janë banorë të Shqipërisë, pa dallim origjine. Neni 3 Kanonet e Shenjta të Kishës Orthodhokse, të cilat përbëjnë themelin e përbashkët të organizimit dhe... Read More...
  image

  The Holy Synod

  he Holy Synod of the Orthodox Autocephalous Church of Albania consists of: Archbishop of Tirana, Durrës and all Albania, His
  image

  Archbishop

  Archbishop of Tirana And Durres, Primate of Albania Dr. Anastasios (Yannoulatos) - Professor Emeritus of the National University of Athens - Honorary
  image

  Clergy-laity Church Council

  Për administrimin e pasurisë kishtare dhe kontrollin e pasurive të kishave të komuniteteve orthodhokse si dhe të manastireve, Sinodi i
  image

  Overview

  In 1991 with the restoration of the freedom, after a hard and long persecution (1945-1991), and with the arrival of
  image

  History

  The region occupied by what is now Albania stretches along the north coast of the Ionian Sea and the south
  image

  Social Projects

  Education Health Care Diakonia Agapes Contribution to Culture Caring for the Environment
  image

  The Life in the Church

  Catechisms are systematic lessons for the recognition of the Christian faith and the formation of new life in Christ. Through
 • 1
 • IMAGE
  IMAGE

  multimedia

   

  lajme

   
   

  ______________________________________________

  Holy Archiepiscopate of Tirana and Durres

  Archbishop: Archbishop of Tirana, Durrës, and All Albania, His Beatitude Anastasios.
  Assistant Bishops: His Grace Nathanail, Metropolitan of Amantia. His Grace Asti, Bishop of Bylis. Headquarters in Tirana. The Orthodox Autocephalous Church of Albania. Kavaja Street, 151, Tirana, Albania. Phone: (00355) 4-2234.117, 4-2235.095; Fax: 4-2232.109. E-mail addresses: orthchal@orthodoxalbania.org, albaniaorth@gmail.com

  ______________________________________________

  Holy Metropolis of Berat

  Metropolitan: His Grace Ignat, Metropolitan of Berat, Vlora and Kanina. Headquarters in Berat, “22 Tetori” District. Phone: (00355) 32-238120; Fax: 32-238120.
  ______________________________________________

  Holy Metropolis of Gjirokastra 

  Metropolitan: His Grace Dhimitri, Metropolitan of Gjirokastra. Headquarters in Gjirokastra, “11 Janari” District. Phone: (00355) 84-242.66, Fax: 84-237.73.

  ___________________________________________

  Holy Metropolis of Korca

  Metropolitan: His Grace Joan, Metropolitan of Korca. Headquarters in Korca. Kryepiskopi Anastas Street, Nr. 2, Korce, Albania. Phone: (00355) 82-242876, Fax: 82-246100. Arch Hieratic Epitropos: Fr. Ilia Kotnani.

  ___________________________________________

  Holy Metropolis of Fieri

  Metropolitan: His Grace Nikolla, Metropolitan of Apollonia and Fieri. Headquarters in Fieri.  St. George Church, Jani Bakalli Street, Fieri. Email: mitropoliafier@orthodoxalbania.org. Tel: +35534908121

  ___________________________________________

  Holy Metropolis of Elbasan

  Metropolitan: His Grace Andon, Metropolitan of Elbasan. Headquarters in Elbasan.

  Enter your email address: