Vleresimi aktual: 5 / 5

Yje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktive
 

 Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Qershor 2015

Në këtë numër do të lexoni:

 

- Përvjetor kujtimi dhe falënderimi - U festua 1-vjetori i Shenjtërimit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”

- Të ecim më përpara në jetën tonë shpirtërore, duke marrë brenda nesh Shpirtin e Shenjtë - Nga fjala e Kryepiskopit Anastas më 1 qershor, në të kremten e Shpirtit të Shenjtë

- Veprimtari me rastin e 1-vjetorit të Shenjtërimit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit” - U zhvillua festivali i 16-të i Rinisë Orthodhokse - Nga Maria Taçi

- Një falënderim dhe një saktësim - Instituti i Monumenteve të Kulturës filloi restaurimin e kishës së Shën Thanasit në Karavasta

- Kremtohet 1000-vjetori i martirizimit të Shën Joan Vladimirit

- Nuk mund të “ringresh” pa leje pronën e tjetrit - Nga Th. Dh

- Zërat e Rusisë Orthodhokse në Shqipëri - Koncerte nga dy kore të shquara ruse në Durrës dhe Tiranë - Nga Korrespondenti i “Ngjallja”

- Pendikostia dhe rëndësia e saj për Kishën - Nga Arkimandrit Kozma Sovjani

- Kontributi i Doktrinës së Krishterë (në veçanti i asaj Orthodhokse) në formimin dhe konsolidimin e kombit shqiptar, në zhvillimin dhe përparimin e vendit - Nga Prof. dr. Arqile Bërxholi

- 200-vjetori i kishës u kremtua bashkë me restaurimin e saj - Nga Korrespondenti i “Ngjallja”

- Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Orthodhokse në qytetin Pomorie - Marrë nga Radio Bullgaria, përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

- Atij që i është dhënë shumë edhe shumë do t’i kërkohet - U krye ceremonia e diplomimit të studentëve që mbaruan Akademinë Theologjike “Ngjallja e Krishtit” - Nga Korrespondenti i “Ngjallja”

- Vlerësohen nxënësit e Liceut Kishtar “Kryqi i Nderuar”

 

 

 

* indicates required


 

 
 

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com