Kryepiskopi Anastas viziton Mitropolinë e Qefalonisë

Vleresimi aktual: 5 / 5

Yje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktive

- Pritje e ngrohtë nga kleri, besimtarët dhe autoritetet -
- Mori pjesë në veprimtaritë adhuruese për Fjetjen e së Tërëshenjtës Mari dhe kujtimin e Shën Jerasimit, mbrojtës i ishullit -

Plot emocione dhe shumëdimensionale për nga mesazhet ishte vizita e bekuar e Kryepiskopit të Tiranës, Durrësit dhe të Gjithë Shqipërisë, Imzot Anastasit, në ishullin e Qefalonisë. Ishulli është vendi i origjinës së familjes së tij dhe pritja e popullit besimtar, klerit dhe autoriteteve shtetërore e lokale ishte e denjë për personalitetin e Kryepiskopit. Vizita zhvillohet në kulmin e kremtimeve të mbarë Orthodhoksisë për Fjetjen e së Tërëshenjtës Mari, Pashka e Beharit, sikundër quhet nga populli besimtar, por edhe për panairin më të madh të Qefalonisë, kremtimin e Shën Jerasimit, mbrojtës i ishullit.
Vlen të theksohet se në këtë periudhë ishulli mbushet plot jo vetëm nga turistë, por edhe nga bijtë e tij të mërguar, traditë që e ruajnë me konsekuencë qefaloniotët, të njohur si shtegtarë, por edhe të lidhur fort me vendlindjen.
Pasditen e 14 gushtit, besimtarë të shumtë, klerikë të Mitropolisë së Hirshme të Qefalonisë bashkë me Mitropolitin e tyre, Imzot Dhimitrin, kishin dalë në aerodromin e ishullit për të pritur Kryepiskopin. Me ta ishte edhe Prefekti i Qarkut të Ishujve Jonianë, z. Theodhoros Galiatsatos dhe Kryetari i Bashkisë së Qefalonisë, z. Aleksandros Parisis, që do të shoqëronin Kryepiskopin gjatë vizitës së tij dhe në veprimtaritë adhuruese. Kryepiskopi Anastas, duke falënderuar për pritjen e ngrohtë Mitropolitin Dhimitrios, të cilin e kishte pasur student në Fakultetin e Theologjisë dhe nxënës, sikundër ai mburret në jetën e tij si klerik dhe hierark, foli për dashurinë, duke theksuar se i pasur është ai që jep dhe ofron aty ku nevojitet, fjalë që bënë përshtypje të veçantë dhe u përcollën nga media lokale. Në përgjigje të interesimit të gazetarëve, Kryepiskopi bëri një ekspoze të shkurtër të veprës së madhe dhe të bekuar që po zhvillohet gjatë gjithë këtyre viteve për ringritjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë. Mediat e ndryshme i pasqyruan në lajme me transmetim direkt gjithë veprimtaritë e Kryepiskopit Anastas.

Kryepiskopi vizitoi kishën e famshme “Panajia Fidousa”, ku mori pjesë në Mbrëmësoren e Fjetjes të së Tërëshenjtës, të cilën e kryesoi Mitropoliti i Amantias, Imzot Nathanaili, shoqërues i tij. Të nesërmen, 15 Gusht, ditën e kremtimit të Fjetjes së Hyjlindëses, Kryepiskopi kryesoi Liturgjinë Hyjnore, në të cilën bashkëmeshuan Mitropolitët Dhimitër dhe Nathanail me shumë klerikë të Qefalonisë. Kryepiskopi predikoi rreth personit të së Tërëshenjtës, mënyrën sesi ajo përballoi ngjarjet në jetën e saj, duke theksuar tri cilësi bazike të Nënës së Perëndisë: durimin, shpresëtarinë dhe përkushtimin e saj.
Pjesëmarrja e popullit besimtar ishte e jashtëzakonshme dhe këmbëngulja për të përshëndetur Kryepiskopin e rrallë, shprehje e dashurisë së tyre, e respektit për personin e tij dhe sidomos e mirënjohjes për gjithçka ai ka bërë për Orthodhoksinë.
Edhe pasditen e së kremtes, Kryepiskopi Anastas ishte në Manastirin e Shën Jerasimit në Omalo, pak sipër Argostolit, kryeqendrës së Qefalonisë, ku shërbesën e kryesoi Mitropoliti Nathanail. Mijëra besimtarë kishin mbushur që herët të gjitha mjediset e manastirit, ndërsa radha e automjeteve ishte kilometrike.
Më 16 gusht, me rastin e kremtimit të Shën Jerasimit, Kryepiskopi Anastas kreu gjithashtu Liturgjinë Hyjnore, ku bashkëmeshuan Mitropoliti i Janinës, Maksimi; i Qefalonisë, Dhimitri; dhe i Amantias, Nathanaili.
Gjatë qëndrimit në ishull, Kryepiskopi takoi shumë bashkëpatriotë të tij të shquar në Greqi apo në SHBA, autoritete lokale dhe deputetë të pranishëm, si znj. A. Theopeftatou, z. K. Tzavara etj.
Kështu kremtimet dhe shërbesat adhuruese në ishullin e Qefalonisë u ndriçuan këtë verë në mënyrë të veçantë nga prania e bekuar e Kryepiskopit Anastas dhe fjala e tij, sipas edhe nxitjes që u bëri besimtarëve Mitropoliti i tyre, Dhimitri, u dëgjua jo vetëm me vëmendje dhe u ngrohu zemrat besimtarëve, por do të ruhet gjatë si këshillë atërore në shpirtrat e tyre.

 

 

 

  

 

 

 

  Artikuj te tjere...

 1. Fotoalbum nga Kremtimi i Pashkës së Madhe dhe Pritjes Zyrtare, Tiranë 16.4.2017
 2. Ripërtëritje me ngazëllim, Mesazhi i Kryepiskopit Anastas, Pashkë 2017
 3. Ripërtëritje me ngazëllim, Mesazhi i Kryepiskopit Anastas, Pashkë 2017 (Video)
 4. E Premtja e Madhe në Tiranë
 5. 80 vjet më parë u dha Autoqefalia e Kishës sonë
 6. Momente nga Shërbesa e Dhëndërit, e diel pasdite, dt 9.4.2017
 7. U kremtua me madhështi "Hyrja e Krishtit në Jerusalem"
 8. Botim kushtuar trashëgimisë Orthodhokse
 9. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Mars 2017
 10. U zhvillua Konferenca Ndërkombëtare “Zhvillimet Aktuale dhe Perspektivat e Reja në Shkencat e Aplikuara dhe Ekonomi”
 11. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Shkurt 2017
 12. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Janar 2017
 13. "Kisha e ngritur nga gërmadhat", Intervistë e Kryepiskopit Anastas, në "Albanian Daily News"
 14. Urime të ngrohta për Kryepiskopin në të kremten e Shën Anastas Persianit
 15. U zhvillua Simpoziumi Ndёrfetar me temё: “Familja nё kёndvёshtrimin e Krishterё dhe Islam”
 16. Forumi V Evropian Katoliko-Orthodhoks
 17. Festim i ndritshëm i të kremtes së Theofanisë në të gjithë vendin (Foto/video)
 18. Dolën në qarkullim Kalendari i Madh dhe i Vogël Kishtar 2017
 19. Kremtimi i Krishtlindjes & Pritja Zyrtare, Tiranë 2016 (Fotoalbum)
 20. Mesazhi i Kryepiskopit Anastas me rastin e Krishtlindjes 2016
 21. Mesazhi i Kryepiskopit Anastas me rastin e Krishtlindjes 2016 (Video)
 22. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Dhjetor 2016
 23. Vizitë e Kryepiskopit Anastas në Kallamatë, në Mitropolinë e Mesinisë
 24. Koncert festiv i shkollës Shqiptaro - Amerikane “Protagonistët”
 25. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Nëntor 2016
 26. Përshëndetja nga Kryepiskopi Anastas në 70 - vjetorin e Patriarkut të Rusisë Kirilit
 27. Kremtohet 70-vjetori i Patriarkut të Moskës, Kirillit
 28. Kryepiskopi Anastas - Nderohet me titullin “Qytetar Nderi” i Durrësit
 29. Takim me priftëreshat orthodhokse
 30. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Tetor 2016
 31. Përfaqësi e kishës orthodhokse mori pjesë në shenjtërimin e katedrales për nder të shën Joan Vladimirit në Tivar
 32. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Shtator 2016
 33. Takimi i radhës i Lidhjes së Intelektualëve Orthodhoksë
 34. Konferencë Ndërkombëtare për Spiritualitetin Orthodhoks
 35. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Gusht 2016
 36. Panair i Fjetjes së Tërëshenjtës Mari në Delvinë
 37. Kryepiskopi Anastas kreu shenjtërimin e Kishës së Apostujve Petro dhe Pavli, Mesopotam, Sarandë
 38. U promovua botimi: “Vepra ndërtimore në Mitropolinë e Gjirokastrës”
 39. U zhvilluan kampet verore të Kishës: “E vërteta na bën të lirë”
 40. Fjala e Kryepiskopit Anastas me rastin e përurimit të hidrocentralit Rapuni 3&4
 41. Doli në qarkullim botimi "Vepra ndërtuese" vëllimi i dytë, pjesa e dytë
 42. U Shenjtërua Katedralja e re në Gjirokastrës
 43. Kryepiskopi Anastas priti nxënësit e Liceut kishtar “Kryqi i Nderuar” Sukth
 44. U kremtua 24-vjetori i Fronëzimit të Kryepiskopit Anastas
 45. Përurimi i hidrocentralit Rapun 3&4 kontribut në vazhdimin e veprës së Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë
 46. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Korrik 2016
 47. DEKLARATË PËR SHTYP E KOMUNITETEVE TË KRISHTERA NË SHQIPËRI - Për Reformën në Drejtësi
 48. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Qershor 2016
 49. Zhvilloi punimet Sinodi i Shenjtë dhe i Madh
 50. Fjala e Kryepiskopit Anastas, mbajtur në Mbledhjen e Hapjes së Sinodit të Shenjtë dhe të Madh
 51. Mesazhi i Sinodit të Shenjtë dhe të Madh për popullin orthodhoks dhe për çdo njeri me vullnet të mirë
 52. THIRRJA E SINODIT TË MADH DHE TË SHENJTË ËSHTË E DOMOSDOSHME
 53. U dorëzuan diplomat në Akademinë Theologjike
 54. Kremtohet me madhështi Shën Joan Vladimiri
 55. U kremtua 2-vjetori i Shenjtërimit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”
 56. Kryepiskopi Anastas viziton të plagosurit e aksidentit të Krujës, 27.05.2016
 57. Aksidenti tragjik i një grupi pelegrinësh orthodhoksë nga Vlora
 58. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Maj 2016
 59. Përse Kisha Orthodhokse është kundër martesave “homoseksuale”?
 60. Koncert paskal me “Këngë e valle për emocione të përbashkëta”
 61. Simpozium ndërfetar “Krijimi dhe njeriu si kujdestar i tij”
 62. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Prill 2016
 63. Pashkë 2016 - Fotoalbum
 64. Pashkë 2016 - Mesazhi i Kryepiskopit të Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë.
 65. Pashka – Dalje nga dëshpërimi PASHKË 2016
 66. Sherbesat e Javes se Madhe te Shenjte te Pashkes, prill 2016
 67. Reagim i Komitetit të Bashkëpunimit Ndërfetar në Elbasan ndaj sulmeve e shpifjeve të Nikolla Markut kundër Kishës, Mitropolitit të ri të Elbasanit dhe përfaqësuesve fetarë
 68. Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë vazhdon me unitet të palëkundur zhvillimin dhe përparimin e saj
 69. U Fronëzua Mitropoliti i Elbasanit, Shpatit dhe Librazhdit, Hirësia e Tij, Imzot Andoni
 70. U Fronëzua Mitropoliti i Apollonisë dhe Fierit, Hirësia e Tij, Imzot Nikolla
 71. Njoftim: Fronëzohen dy Mitropolitët e rinj për dy Mitropolitë e reja
 72. Biografitë e Mitropolitëve të rinj
 73. U mblodh Asambleja Kleriko - Laike e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë
 74. Krijohen dy mitropoli të reja: Mitropolia e Apollonisë dhe e Fierit dhe Mitropolia e Elbasanit, të cilat plotësohen me mitropolitë të rinj.
 75. Delir shpifjesh kundër Kishës Orthodhokse
 76. Atë Ilia Qirjo i përgjigjet z. Arben Llalla
 77. KËRKESË PËR KTHIMIN E KISHAVE, MANASTIREVE DHE OBJEKTEVE TË SHENJTA
 78. Trajnim me mësues nga Kosova
 79. Martesa dhe familja në Kishën Orthodhokse - Nga Hirësia e Tij Joani, Mitropolit i Korçës
 80. DREJT SINODIT TË SHENJTË DHE TË MADH TË KISHAVE ORTHODHOKSE
 81. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Shkurt 2016
 82. Çfarë brezi po rrisim, për të nesërmen?
 83. Përgjigje për një shpifje të paturpshme
 84. Takim historik mes Papës dhe Patriarkut të Moskës
 85. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Janar 2016
 86. Komunikatë e Mbledhjes së Primatëve Orthodhoksë
 87. U zhvillua Mbledhja përgatitore e Primatëve Orthodhoksë për Sinodin e Madh dhe të Shenjtë
 88. Athinë, Greqi - U bë promovimi i librit të ri të Kryepiskopit Anastas “Bashkëjetesa”
 89. Edhe një herë replikë me z. Arben Llalla
 90. Doli në qarkullim SINAKSARI, “Jeta e shenjtorëve të Kishës Orthodhokse”, Vëllimi II, Nëntor-Dhjetor
 91. Kremtim i gëzuar me gjithë vështirësitë e motit
 92. Dolën në qarkullim kalendarët kishtarë 2016
 93. Presidenti Nishani shtroi darkë zyrtare për Komunitetet Fetare
 94. Tiranë - U kremtua me madhështi Krishtlindja
 95. Doli në qarkullim gazeta "Ngjallja" e muajit Dhjetor 2015
 96. Sprovat dhe prania e Perëndisë - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas - Krishtlindje 2015 (Video)
 97. Sprovat dhe prania e Perëndisë - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas - Krishtlindje 2015
 98. Koncert festiv i shkollës shqiptaro-amerikane “Protagonistët”
 99. U promovua libri muzikor liturgjik "Anastasimatari"
 100. Promovim i librit liturgjik “ANASTASIMATARI”

* indicates required


 

 
 

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com