Doktrina

 • image

  Burimet e Doktrinës

  Çdo ditë, në Shërbesën e Mëngjesit, Kisha Orthodhokse shpall: "Perëndia është Zoti dhe u shfaq ndër ne; i bekuar është Read More
 • image

  Simboli i Besimit

  Besorja e Nikeas duhet të quhet Besorja Nikeo-Konstandinopolitane, meqenëse ajo u formulua në Sinodin e Parë Ekumenik të Nikeas (325) Read More
 • image

  Trinia e Shenjtë

  Doktrina e Trinisë së Shenjtë nuk është thjesht një "artikull i besimit", për të cilën njerëzve i kërkohet "të besojnë." Read More
 • 1


Adhurimi

 • image

  I - Ndërtesa e Kishës

  Gjatë historisë së Kishës Orthodhokse u zhvillua një stil i përcaktuar në arkitekturën e Kishës. Ky stil karakterizohet nga orvajtja Read More
 • image

  II - Misteret

  Misteret quhen zyrtarisht në Kishën Orthodhokse "Misteret e Shenjta". Zakonisht numërohen shtatë mistere: Pagëzimi, Mirosja, Kungata e shenjtë, Pendimi (Rrëfimi), Read More
 • image

  III - Cikli Ditor i Lutjes

  Lutja është themelore për jetën e krishterë. Vetë Jisu Krishti u lut dhe i mësoi njerëzit të luten. Ai që Read More
 • image

  IV - Viti Kishtar

  Ndonëse 1 shtatori është konsideruar si fillimi i Vitit Kishtar, prapëseprapë, sipas kalendarit të Kishës Orthodhokse, qendra reale liturgjike e Read More
 • image

  V - Mesha Hyjnore

  Mesha Hyjnore quhet gjithashtu Liturgjia Hyjnore. Fjala Liturgji, që do të thotë punë e përbashkët ose veprim i përbashkët, e Read More
 • 1


Shkrimi i Shenjtë

 • 1


Spiritualiteti

 • I - Spiritualiteti

  Spiritualiteti në Kishën Orthodhokse është aktiviteti i jetës së përditshme në kungim me Perëndinë. Termi spiritualitet nuk i referohet thjesht Read More
 • II - Lumurimet

  Në shkrimet e Ungjijtë, lumurimet paraqesin mësimet e Jisuit dhe janë mbajtur tradicionalisht të përmbajnë përmbledhjen më të ngjeshur të Read More
 • III - Virtytet

  Përveç lumurimeve të Jisuit, ka shumë fryte të Shpirtit të Shenjtë të numëruara në shkrimet apostolike dhe të paraqitura në Read More
 • IV - Virtyti më i madh

  Sipas besimit të krishterë “virtyti më i madh është dashuria” (1 Korinthianët 13:13). Dashuria është “përmbushja e ligjit” të Perëndisë Read More
 • V - Lutja & Lëmosha

  Sipas besimit të krishterë “virtyti më i madh është dashuria” (1 Korinthianët 13:13). Dashuria është “përmbushja e ligjit” të Perëndisë Read More
 • VI - Seksualiteti

  Karakteri seksual i personave njerëzorë ka një rol pozitiv për të luajtur në spiritualitetin njerëzor. Ashtu si çdo gjë tjetër Read More
 • VII - Sëmundja

  Sëmundja ekziston në botë vetëm për shkak të mëkatit. Nuk do të kishte aspak sëmundje as fizike dhe as mendore, Read More
 • VIII - Mbretëria e Qiejve

  Çdo njeri do të qëndrojë para gjykatores së Perëndisë për jetën e tij në këtë botë. Çdo person do të Read More
 • 1

Historia e Kishës

Materiale Shpirtërore

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com