lajme

 • DEKLARATË ZYRTARE

  Të dhënat e Censusit 2011, për të krishterët orthodhoksë të Shqipërisë, janë tërësisht të pasakta dhe të papranueshme. Read More
 • 1

jeta shpirterore

 • 1
 • 1
 • image

  Dhiata e Re

  Librat e parë të shkrimeve të Dhiatës së Re janë katër ungjijtë e Shën Mattheut, Shën Markut, Shën Llukës dhe Shën Joanit. Fjala ungjill fjalë për fjalë do të thotë lajm i mirë ose sihariq i gëzuar. Ungjijtë tregojnë për jetën dhe mësimin e Jisuit, por asnjëri prej tyre nuk… Read More
 • 1

  Kreshma e Madhe

      Periudha e Kreshmës së Madhe është koha e përgatitjes për festën e Ngjalljes së Krishtit. Ajo është simboli i gjallë i tërë jetës së njeriut, jetë që do të përmbushet në ngjalljen e tij prej së vdekurish me
 • 1


  Regjistrohu për leximet e ditës

  Enter your email address:


   

  kisha jone

  Statuti i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë

  ... KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË STATUTII KISHËS ORTHODHOKSE AUTOQEFALE TË SHQIPËRISË TË PËRGJITHSHME Neni 1 Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, që ka si themelues dhe Krye të saj Zotin dhe Perëndinë tonë Jisu Krisht, është institucion hyjnor si prania dhe shfaqja në vend e Një Kishe të Shenjtë, Katholike dhe Apostolike, e bashkuar në mënyrë të pandashme me PatriarkanënEkumenike, me të gjitha Kishat simotra Autoqefale dhe ruan të paluajtshme burimet e besimit, d.m.th. Shkrimin e Shenjtë dhe Traditën e Shenjtë si dhe Kanonet e Shenjta apostolike e sinodikeTitulli i saj zyrtar është «Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë». Neni 2 Anëtarë të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë janë të gjithë të pagëzuarit në Kishën Orthodhokse dhe janë banorë të Shqipërisë, pa dallim origjine. Neni 3 Kanonet e Shenjta të Kishës Orthodhokse, të cilat përbëjnë themelin e përbashkët të organizimit dhe... Read More...
   image

   Sinodi i Shenjtë

   Sinodi i Shenjtë i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë përbëhet nga: Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë, Fortlumturia
   image

   Kryepiskopi

   Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë Prof. Dr. Anastas Janullatos (YANNOULATOS) - Primat i Kishës Orthodhokse Autoqefale Shqipërisë
   image

   Këshilli kishtar Kleriko-laik

   Për administrimin e pasurisë kishtare dhe kontrollin e pasurive të kishave të komuniteteve orthodhokse si dhe të manastireve, Sinodi i
   image

   Vështrim i përgjithshëm

   Me rifitimin e lirisë së besimit, pas persekutimit të egër shumëvjeçar (1945-1991), dhe me ardhjen e Kryepiskopit Anastas Janullatos, e
   image

   Historia

   Kisha e Shqipërisë, nga vitet apostolike deri më sot - nga Kryepiskopi Anastas. Tekste për historinë e Kishës sonë
   image

   Vepra Sociale

   Arsimi dhe Edukimi - Kujdesi shëndetësor - Ndihma dhe kujdesi social - Kontributi për kulturën - Nisma Sociale - Kujdesi për mjedisin
   image

   Jeta Kishtare

   Katekizmi është mësimi sistematik për njohjen e besimit të krishterë dhe formimit në jetën e re më Krishtin. Me anë
 • 1
 • IMAGE
  IMAGE


  Besimi orthodhoks

  • DINAMIKA E NJË NDRYSHIMI TË PËRGJITHSHËM DHE TË VAZHDUESHËM

   DINAMIKA E NJË NDRYSHIMI TË PËRGJITHSHËM DHE TË VAZHDUESHËM ose Dëshmia e Tre Hierarkëve për "ndryshimin e mirë"   Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë Fortlumturia e Tij Anastasi Përkthyer nga Kostandin N. Xhuba Globalizmi dhe Orthodhoksia, Tiranë 2004.     Ndërmjet pikëpamjeve fetare dhe filozofike, të cilat ndikojnë mbi jetën e njerëzve, disa e pranojnë botën, disa përpiqen t'i shmangen, kurse disa të tjera kërkojnë ta transformojnë. Pikëpamjet e krishtera bëjnë pjesë në ato më dinamiket të grupit të fundit.     Natyrisht, brenda hapësirës së krishterë janë zhvilluar tendenca dhe forma të ndryshme spiritualiteti. Por, përcaktues për idealin Read More
  • 1
   image

   Besimi Orthodhoks

   Në këtë seksion të faqes sonë të internetit, besimtarët orthodhoksë, por edhe vizitorët e shumtë do të kenë mundësi të
   image

   Këndvështrimi orthodhoks

   Njeriu është qenie tepër e komplikuar. Lindet dhe rron me një shumicë prirjesh dhe nevojash, të ndryshme jo vetëm nga
   image

   Tekste Liturgjike

   Lutja është një dhoksologji, një lavdërim, një falënderim, një rrëfim dhe një ndërmjetim. Një teolog i madh i Krishterimit ka
   image

   Materiale Shpirtërore

   Në botën e mrekullueshme që na rrethon, në botën ujore, bimore, shtazore dhe njerëzore, ka një plan të urtë, ku
 • 1
 • multimedia

  lajme

   

  ______________________________________________

  Kryepiskopata e Shenjtë e Tiranës, Durrësit

  Kryepiskop: Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë, Fortlumturia e Tij Anastasi. Episkopë Ndihmës:  Mitropoliti i Amantias Hirësia e Tij Nathanail. Episkopi i Bylisit Hirësia e Tij Asti. Selia: Tiranë. Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, Rr. e Kavajës 151, Tiranë, Albania. Tel. (00355) 4–2234.117, 4–2235.095, fax 4–2232.109. email: orthchal@orthodoxalbania.org ,  albaniaorth@gmail.com
  ______________________________________________

  Mitropolia e Shenjtë e Beratit

  Mitropolit: Mitropoliti i Beratit, Vlorës dhe Kaninës, Hirësia e Tij Ignati. Selia: Lagja "22 Tetori", Berat. Tel. (00355) 32–238 120, tel.- fax 32–238.120. 
  ______________________________________________

  Mitropolia e Shenjtë e Gjirokastrës 

  Mitropolit: Mitropoliti i Gjirokastrës, Hirësia e Tij Dhimitri. Selia: Gjirokastër. Lagja 11 Janari, Gjirokastër. Tel. (00355) 84–242.66, fax 84–237.73.

  ___________________________________________

  Mitropolia e Shenjtë e Korçës

  Mitropolit: Mitropoliti i Korçës, Hirësia e Tij Joani. Selia: Korçë. Rr. "Kryepiskopi Anastas", nr. 2, Korçë, Albania. Tel. (00355) 82–242.876, fax 82–246.100. Epitrop Arkihieratik: Atë Ilia Kotnani.

  ___________________________________________

  Mitropolia e Shenjtë e Fierit

  Mitropolit: Mitropoliti i Apollonisë dhe Fierit, Hirësia e Tij, Nikolla. Selia: Fier. Kisha “Shën Gjergji”, Rr. “Jani Bakalli”, Fier. email: mitropoliafier@orthodoxalbania.org. Tel: +35534908121

  ___________________________________________

  Mitropolia e Shenjtë e Elbasanit

  Mitropolit: Mitropoliti i Elbasanit, Hirësia e Tij, Andoni. Selia: Elbasan.

  Enter your email address: